De bitcoin (BTC) koers lijkt weer verder te stijgen na een aantal dagen vlak onder een belangrijke weerstand te hebben gehandeld. Zo kon bitcoin de volgende belangrijke weerstand testen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.898 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Begin deze week kwam de BTC koers aan bij de $8.800, een belangrijke weerstand waar bitcoin de dagen erop grote moeite mee had. Vanochtend vroeg lukte het de bulls dan toch, BTC kon boven de $8.800 uit stijgen en testte vervolgens de volgende weerstandszone.

Deze volgende zone bevindt zich bij $9.000. Daar lijkt bitcoin nu afgeslagen te zijn met een lange wick aan de bovenzijde op de uurlijkse grafiek, wat duidt op een sterke verkoopdruk. Wel lijkt het volume weer toe te nemen ten opzichte van de voorgaande uren en kon bitcoin boven de $8.800 blijven handelen.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) bullish is met een niveau van 69. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bullish cross te maken. Een tweede test van de $9.000 de komende uren blijft dan ook mogelijk.

Op de dagelijkse grafiek ziet het plaatje er eveneens bullish uit. De RSI bevindt zich stevig in het bullish gebied en het bullish cross dat op 2 januari werd gevormd blijft intact. Wel is op de dagelijkse grafiek te zien waarom het bovenliggende gebied mogelijk sterke weerstand zal gaan bieden.

Naast het feit dat de BTC koers rond de $9.000 al vaker weerstand en support gevonden heeft in het verleden, bevindt ook de 200-dagen Moving Average (MA) lijn zich vlak boven de $9.000. De 200-dagen MA bevindt zich namelijk ongeveer op $9.050 op dit moment. Deze lijn zou bij een doorbraak door de $9.000 voor extra weerstand kunnen gaan zorgen.

Voor nu blijft de $9.000 echter het eerste obstakel dat doorbroken dient te worden voor verdere stijgingen. Mocht BTC corrigeren dan zou de $8.800 nu als support kunnen dienen.