De bulls hebben de bitcoin (BTC) koers niet verder omhoog kunnen drukken nadat de weerstandszone bij $8.800 gisterochtend werd getest. Bitcoin nadert hierdoor een belangrijk support-niveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.480 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te zien dat de BTC koers even leek te gaan stijgen nadat het eerder nog even uit het stijgend trendkanaal dook. Door deze stijging kon de koers de weerstand bij $8.800 een enkele keer testen. Daar sloeg BTC echter snel af, met een flinke daling tot gevolg.

De recente daling brengt de koers terug naar het prijsniveau rond $8.500, waar al drie keer eerder steun werd gevonden. Het huidige prijsniveau is daardoor belangrijk. Zakt de koers hier doorheen dan kan bitcoin verder naar beneden versnellen.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) uiteindelijk niet boven de 50 uit is kunnen breken. De RSI staat nu op 38 na gisteren de 50 aan te hebben getikt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) leek gisteren nog op het punt te staan om een bull cross te vormen. Zover kwam het echter niet, de MACD toont nu weer een versnellend neerwaarts momentum.

Ook op de dagelijkse grafiek toont de MACD nu een bearish cross. Daarnaast zakt de RSI weer terug richting de 50 met een huidig niveau van 57. Het blijft daarom afwachten of de eerstvolgende support het houdt of dat de koers nog verder terugzakt in de komende uren.

Die eerstvolgende support-zone ligt tussen het huidige prijsniveau en $8.400. Zakt bitcoin hier doorheen dan is het volgende belangrijke prijspunt de $8.000. Hier bevindt zich op dit moment ook de 100-dagen Moving Average (MA). In het geval dat deze support het ook niet houdt dan kan de 50-weken MA bij $7.880 eventueel voor steun zorgen.