Gisteren zette de bitcoin (BTC) koers de daling in en waren er tevens een aantal bearish signalen te zien op de 4-uurs en dagelijkse grafieken. Die daling heeft de afgelopen 24 uur doorgezet maar bitcoin lijkt nu support te hebben gevonden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.300 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin kon op 22 januari nog de weerstandszone bij $8.800 testen. Hier bleek de weerstand echter te sterk waardoor BTC afsloeg naar beneden. Het zakte hierdoor ook uit een stijgend trendkanaal waarin de BTC koers sinds 7 januari inzat.

De koers daalde gistermiddag verder en zakte uiteindelijk door de support-zone bij $8.400. Het vormde in eerste instantie een low bij $8.278 vanaf waar BTC weer wat kon stijgen. De BTC koers testte de $8.400 opnieuw maar zakte weer terug en vormde een low bij $8.267. Het lijkt er dus op dat het prijsgebied waar bitcoin zich op dit moment bevindt enige support biedt.

Verdere dalingen blijven echter heel goed mogelijk. Zo is het bear cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek nog intact. De Relative Strength Index (RSI) staat daarnaast nog altijd vrij diep in de bearish-zone op 32.

Ook op de dagelijkse grafiek zijn de signalen nog enigszins bearish. Zo versnelt het neerwaartse momentum volgens de MACD en nadert de RSI de 50. Het blijft daarom afwachten wat de koers de komende uren zal gaan doen, of de huidige support het houdt of niet.

Als dit niet het geval is dan blijft de $8.000 een belangrijk prijsniveau. Zo bevindt de 100-dagen Moving Average (MA) zich op dit prijspunt en zijn ronde getallen vaker belangrijke zones voor de koers. Iets daaronder, op $7.900, bevindt zich ook een belangrijk punt; de 50-weken MA. Mocht bitcoin door de $8.000 zakken dan kan eventueel hier steun gevonden worden. Op dit moment is de $8.400 het eerstvolgende obstakel voor de bulls.