De bitcoin (BTC) koers zakte gisteren weer terug onder de $10.000 nadat de markt op de 4-uurs en dagelijkse grafieken overbought raakte. Op dat moment leek het er nog op dat de support bij $9.800 stand kon houden, maar niet veel later zakte BTC ook hier doorheen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.745 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisterochtend zakte bitcoin onder de $10.000 waarna het steun kon vinden bij $9.800. Afgelopen nacht kwam de BTC koers ook onder dit prijsniveau terecht waar het nu vlak onder handelt. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) uit de overbought-zone is gezakt en nu op 44 staat. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormde gisterochtend een bear cross maar toont nu een afnemend neerwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek zakt de RSI ook uit het overbought gebied dankzij de recente correctie naar beneden. Op dit moment ligt de eerstvolgende support bij $9.400 waar de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt. Mogelijk wordt de komende uren al duidelijk of de koers een verdere daling inzet of dat BTC in dit prijsgebied zal blijven consolideren.

Veel vooraanstaande analisten blijven desalniettemin bullish. Zo sprak de bekende analist Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital, zijn verwachting uit dat bitcoin tegen het einde van 2021 de $100.000 bereikt zal hebben. De redenen waarom hij dit denkt: “Vast aanbod en een toenemende vraag,” aldus Pompliano in een tweet.

Analisten zijn overigens niet alleen positief over bitcoin, ook ethereum (ETH) kan de komende tijd verder stijgen, aldus de analist Crypto Wolf. Volgens hem, en een aantal andere analisten, zit ethereum nu in een bull-markt.