De bitcoin (BTC) koers kon gisteren door de $9.000 breken en de 200-dagen Moving Average (MA) testen. Het leek er even op dat ook de 200-dagen MA doorbroken zou kunnen worden, echter gebeurde juist het tegenovergestelde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.669 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Zoals te zien aan de huidige bitcoin prijs heeft bitcoin een flinke stap terug gedaan. Na kort boven de $9.000 te hebben gehandeld daalde de koers binnen enkele uren tijd van een high van $9.152 naar een low van $8.465. De plotselinge daling heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een bitcoin whale een enorme hoeveelheid bitcoin op de markt heeft gedumpt.

Dit zorgde voor een enorme verkoopdruk, met een dalende BTC koers tot gevolg. Bitcoin kon nog wel enigszins herstellen van de eerdergenoemde low maar handelt sinds de dump rond de prijszone van $8.673. De koers is dus weer terug bij af en heeft nu opnieuw een aantal weerstanden voor de boeg liggen.

De daling was volgens sommige analisten niet geheel onverwachts. Zo maakte de constante stijging van de bitcoin koers het steeds aannemelijker dat er op een zeker moment een correctie plaats zou vinden. Daarnaast was de 200-dagen MA zoals verwacht een sterke weerstand voor de bulls om te doorbreken.

Ook bevond bitcoin zich bij de weerstandslijn van een stijgend trendkanaal waar bitcoin sinds 7 januari in zit. De dump bracht de koers weer precies terug tot aan de support-lijn van deze formatie.

Voor nu liggen de eerstvolgende weerstanden dus weer bij $8.800 en $9.000. Mocht de koers verder terugzakken dan zou het uit het stijgend trendkanaal zakken. De volgende support zou dan de $8.400 zijn met daaronder de 4-uurs 100-MA die bij $8.220 ligt.