Het is de bulls niet gelukt om de opwaartse beweging van bitcoin (BTC) die recentelijk begon voort te zetten richting de volgende weerstandszone bij $7.700. In plaats daarvan is de koers teruggezakt richting de support waar het voor nu steun lijkt te vinden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.444 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe de koers de afgelopen twee dagen wist te stijgen. De weerstand bij $7.400 werd doorbroken en BTC handelde in de richting van het volgende obstakel bij $7.700. Zover kon het echter niet komen voordat het opnieuw terug zakte richting het prijsniveau van $7.400.

Zoals verwacht bood dit prijsniveau hier ondersteuning. Rond 4:00 vannacht stuiterde bitcoin terug omhoog en de koers lijkt nu weer licht te stijgen. Het lijkt er daarnaast op dat het prijsgebied rondom $7.500 voor flinke weerstand zorgt. De bulls hebben grote moeite om de koers hier overtuigend doorheen te laten breken. 

4-uurs en dagelijkse grafiek

Op de 4-uurs grafiek van Coinbase is te zien dat de koers support heeft gevonden bij de 4-uurs 50-Moving Average (MA), die samenvalt met de $7.400. De Relative Strenth Index (RSI) blijft op deze tijdsframe boven de 50 staan, wat als een bullish signaal kan worden gezien.

Op de dagelijkse grafiek heeft de MACD een bullish cross-over gemaakt, echter bevindt de RSI zich nog altijd onder de 50. De RSI is zelfs iets afgenomen na de recente daling richting de $7.400 en staat nu op 43. 

Voor nu is het voor de bulls zaak om de $7.500 te doorbreken om een verdere stijging richting de $7.700 te kunnen realiseren. De $7.400 is op dit moment de dichtstbijzijnde support. In de situatie dat de BTC koers hier doorheen zakt dan zou support gevonden kunnen worden bij de 4-uurs 100-MA, die zich bij $7.350 bevindt, of bij de $7.000.