Al sinds begin september zit bitcoin (BTC) in een neerwaartse trend. Terwijl de situatie de afgelopen relatief rustig was, dook de bitcoin koers vanochtend vroeg opeens sterk naar beneden. Dit bracht BTC onder de $10.000 echter lijkt het erop dat de koers nu weer aan het herstellen is.

Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $10.037 volgens CoinMarketCap. BTC zag over de afgelopen 24 uur een daling van 1,8%. De afgelopen 24 uur stond bitcoin echter nog een stuk verder in het rood.

Zo zakte de bitcoin koers vanochtend van het prijsgebied rond de $10.200 in een snelle beweging naar een low van $9.585. Rond de $10.800 bevindt zich echter een belangrijke support-zone. Voor een aantal uren bleef de koers hier vlak boven handele. Het afgelopen uur is BTC echter weer deels hersteld.

Op dit moment test de koers de weerstandszone bij $10.000. Een overtuigende uitbraak boven dit niveau is nodig om de koers weer richting de $10.200 te kunnen laten stijgen. Hier zal de koers waarschijnlijk sterke weerstand tegenkomen aangezien ook de 100-Moving Average (MA) op de uurlijkse grafiek zich hier bevindt.

Zakt de koers opnieuw terug dan kan de $9.800 mogelijk opnieuw support bieden. Begeeft deze support het dan kan de koers versnellen richting de $9.500.