Ondanks het feit dat de bitcoin (BTC) koers even een korte opleving kon maken, is BTC de afgelopen nacht alsnog teruggezakt. Hiermee is het de zesde dag op rij dat bitcoin in een dalende trend zit. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.322 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was er even een korte opleving te zien nadat de koers support leek te vinden rondom het $8.300 prijsgebied. Hierdoor kon BTC tot aan de $8.500 stijgen waarna het opnieuw de daling inzette. Op de 4-uurs grafiek is een dalende trendlijn te tekenen die de komende periode eventueel voor verdere dalingen kan zorgen.

Op de 4-uurs grafiek is daarnaast te zien dat de momentum indicatoren vooralsnog bearish zijn. De stijging gisteren zorgde er bijna voor dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross vormde. De Relative Strength Index (RSI) kon echter niet door de 50 breken, waarmee een bullish setup niet bevestigd werd.

Ook op de dagelijkse grafiek is dit het geval. De RSI nadert de 50 nog steeds en zal hier bij verdere dalingen van de BTC koers doorheen zakken. De MACD toont bovendien een versnellend neerwaarts momentum. Hierdoor blijven de onderliggende support-zones belangrijk om in de gaten te houden.

Ten eerste ligt er bij $8.000 een support-zone. Hier bevindt de 100-dagen Moving Average (MA) zich. Daar vlak onder, net boven $7.900, bevinden de 50-weken MA en 4-uurs 200-MA zich, welke daar belangrijke steun kunnen bieden.

Omhoog kijkend is een weerstandszone bij $8.500 te zien. Voordat bitcoin deze zou kunnen testen is een doorbraak van de eerdergenoemde dalende trendlijn nodig. Deze trendlijn zou op dit moment bij $8.400 voor weerstand kunnen zorgen.

Ten slotte is op CoinMarketCap te zien dat de marktkapitalisatie van bitcoin op $151,7 miljard staat waar de totale marktkapitalisatie $229,3 miljard is. Hiermee komt de bitcoin dominantie, het aandeel van bitcoin’s marktkapitalisatie van het totaal, op 66,2% te staan. Dit is een lichte stijging ten opzichte van gisteren.