Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) na een aantal dagen te hebben gestegen de weerstand bij $10.400 bereikte. Even leek het erop dat de BTC koers hier doorheen kon breken, uiteindelijk is dit de bulls niet gelukt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.150 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Nadat bitcoin gisteren de $10.400 bereikte, kon het in eerste instantie nog door stijgen naar de $10.500. Vanaf dat prijspunt zakte de koers echter snel terug. Niet veel later begon bitcoin juist weer hard te stijgen en kon het een nieuwe yearly high bij $10.522 neerzetten. Ook deze poging bleek niet duurzaam.

De bitcoin koers zakte namelijk vrijwel direct weer terug naar het huidige prijsniveau. Sindsdien is bitcoin niet meer in de buurt gekomen van het weerstandsgebied tussen $10.400 en $10.500. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) door de 50 is gezakt en dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bear cross toont met een toenemend neerwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek staat de RSI nog altijd in het bullish gebied op 65. De MACD staat op zijn beurt op het punt om een bear cross te vormen. De koers zou bij verdere dalingen op de volgende prijspunten steun kunnen vinden.

Op dit moment bevindt bitcoin zich op een prijspunt dat support zou kunnen bieden. De $10.150 bood eerder weerstand en de afgelopen uren vond BTC er steun. Zakt de koers hier doorheen dan kan de stijgende trendlijn vlak onder de $10.000 voor support zorgen. Omhoog kijkend blijft op dit moment de $10.400 het belangrijkste obstakel. Of de koers hier de komende uren weer in de buurt van kan komen blijft onzeker gezien de momentum indicatoren.