De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen stapje voor stapje steeds iets verder terug gezakt. Afgelopen nacht zakte bitcoin opnieuw iets terug nadat de koers eerst nog even kort op leek te leven. Op de 4-uurs grafiek zijn echter een aantal signalen te zien dat de neerwaartse beweging mogelijk momentum aan het verliezen is. 

Uurlijkse grafiek

Op de lage tijdframe is te zien dat bitcoin sinds 9 december steeds een stap naar beneden heeft gezet. De koers brak hierdoor onder andere uit een groot driehoekspatroon waarin BTC al geruime tijd binnen handelde. Sindsdien vormt het een dalende trendlijn. Een opleving afgelopen nacht leek deze lijn te doorbreken, echter zakte de koers na een high van $7.298 uiteindelijk toch weer terug onder de trendlijn. 

Ondanks de dalingen bevindt bitcoin zich nog altijd in de support-zone die tussen $7.200 en ongeveer $7.150 ligt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.147 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In het geval dat de koers hier doorheen zakt dan ligt de volgende support-zone voor de korte termijn bij $7.000.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is het plaatje nog altijd bearish gezien de MACD die in een neerwaartse trend zit en de Relative Strength Index (RSI) die op 31 staat. De signaallijn en de MACD-lijn lijken echter dichterbij elkaar te komen, wat mogelijk duidt op een afnemend momentum. 

Of dit ook daadwerkelijk het geval is, zal mogelijk vandaag al blijken. Voor nu is het belangrijkste prijsgebied voor de bulls het gebied waarin de BTC koers zich nu bevindt. Een verdere daling kan betekenen dat de koers verder terug zakt naar de support bij $7.000. Daaronder bevindt zich nog een belangrijk support-niveau bij $6.800.

Verder kunnen de bulls weerstand tegenkomen bij de dalende trendlijn die op de uurlijkse grafiek te zien is. Deze lijn kan bij ongeveer $7.190 voor weerstand zorgen. Iets verder omhoog kan de $7.300 op de korte termijn weerstand bieden met als belangrijk prijsniveau de $7.400.