De afgelopen dagen handelde bitcoin (BTC) onder de weerstandszone bij $6.800. Het lukte de bulls maar niet om deze weerstand overtuigend te doorbreken en uiteindelijk is de bitcoin koers flink teruggezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.250 op cryptocurrency exchange Coinbase.

24 uur geleden bevond bitcoin zich vlakbij de stijgende trendlijn die sinds 13 maart werd gevormd. Met de zijwaartse richting van de koers de afgelopen dagen, kwam BTC steeds dichterbij deze trendlijn. Gistermiddag kwam bitcoin uiteindelijk aan en aanvankelijk leek de koers de opwaartse richting van de trendlijn te volgen. Rond middernacht kwam daar echter verandering in.

Op dat moment zakte de BTC koers hier namelijk doorheen en een snelle neerwaartse beweging volgde. Vanochtend vroeg werd een low neergezet van $6.070 vanaf waar bitcoin weer iets kon herstellen. Zo bevindt bitcoin zich op dit moment weer boven de $6.200.

Op de 4-uurs grafiek is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 gezakt nadat de RSI al sinds 24 maart in een lichte neerwaartse trend zat. Terwijl de RSI op de uurlijkse grafiek diep in het oversold gebied terechtkwam na de daling van afgelopen nacht, is dit op de 4-uurs grafiek niet het geval. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek heeft daarnaast een bear cross bevestigd.

De RSI op de dagelijkse grafiek leek de afgelopen dagen steeds dichterbij de 50 te komen, maar na de recente daling zakt de RSI weer iets terug. Volgens de MACD begint het opwaartse momentum van de afgelopen week nu af te nemen.

Op dit moment vormt de $6.200 steun. Mocht bitcoin de komende uren alsnog verder terugzakken dan zou de $6.000 eventueel voor steun kunnen zorgen. Omhoog ligt het eerstvolgende obstakel bij $6.400.