De bearish signalen gisteren bleken een voorbode te zijn van een verdere daling van de bitcoin (BTC) koers. Bitcoin is door de 4-uurs 200-Moving Average (MA) en de support daaronder gezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.145 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur. Gisteren bevond de BTC koers zich nog bij de eerder genoemde 4-uurs 200-MA die op dat moment op ongeveer $9.500 stond. In de loop van de middag is bitcoin hier doorheen gezakt waarna ook de $9.400 het vrij snel begaf. Afgelopen nacht daalde BTC nog een stuk verder terug om uiteindelijk een low bij $9.099 te vormen.

Op de 4-uurs grafiek is te zien hoe het volume flink toenam op het moment dat de koers door de genoemde support-niveaus heen zakte. De Relative Strength Index (RSI) toont op dit moment een niveau van 28 waarmee de RSI een overbought situatie weergeeft. Een periode van consolidatie of een licht herstel kan daarom volgen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont nog altijd een versnellend momentum.

Op de dagelijkse grafiek lijkt de huidige beweging mogelijk nog maar het begin van verdere dalingen. Zo is de RSI overtuigend door de 50 gezakt en toont de MACD nog altijd een versnellend neerwaarts momentum. Op dit moment bevindt de koers zich bij de 50-dagen MA, die mogelijk rond het huidige prijsniveau steun kan bieden.

Hieronder ligt de volgende supportzone bij $9.000. Zakt de koers de komende uren ook hier doorheen dan zal de $8.800 een belangrijke support vormen. Hier bevindt zich namelijk ook de 200-dagen MA op dit moment.

Ook bij de altcoins vallen klappen. Ethereum (ETH) zakt 7% in waarde en is nu $240,60 waard. Ripple’s XRP (XRP) gaat onderuit met een daling van 8,4% en is nu $0,2438 waard. Bitcoin cash (BCH) ziet met -8,7% een vergelijkbare daling en zakt daarmee naar een waarde van $335,50. Ten slotte is te zien dat litecoin (LTC) 6,8% in waarde daalt en $68,70 waard is.