De bitcoin (BTC) koers kwam gisteren in een lichte opwaartse trend terecht maar kon de beweging niet voorzetten boven de $7.200. De trend voor de afgelopen dagen blijft echter wel licht opwaarts. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.136 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

Uurlijkse grafiek

De BTC koers begon gisterochtend licht te stijgen en bereikte aan het eind van de dag het prijsniveau van $7.200. De koers vormde uiteindelijk een high bij $7.220 om vervolgens weer terug te zakken.

De afgelopen dagen vormde de koers daarnaast een stijgende trendlijn waar de koers zojuist support gevonden lijkt te hebben. Voor de korte termijn lijkt bitcoin bij $7.200 op weerstand te stuiten. Hierboven ligt de volgende weerstand bij $7.400 met een belangrijk weerstandsniveau op $7.600.

4-uurs en dagelijkse grafieken

Gisteren was te lezen dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek in een opwaartse trend zat maar dat het momentum van deze beweging af leek te nemen. Sinds de daling vanaf de $7.200-zone staat de MACD op het punt om een bearish cross-over te maken.

De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich daarnaast nog altijd boven de 50. Een mogelijke verdere daling van de BTC koers zou een doorbraak van de 50 en een bearish cross-over op de MACD betekenen. De 4-uurs 100-Moving Average (MA) bevindt zich op $7.200 en kan daar weerstand bieden, zoals de afgelopen dagen al meerdere keren is gebeurd.

De bullish cross-over op de dagelijkse MACD is intact en lijkt ook vandaag weer iets in momentum toe te nemen. De RSI staat op zijn beurt nog steeds onder de 50 en neemt juist iets af. De RSI staat op dit moment op 44,9.