Gisteren was op SATOS te lezen dat er op de 4-uurs grafiek mogelijk een aantal bullish signalen te zien waren. Uiteindelijk is de bitcoin (BTC) koers weer tot boven de $10.000 gestegen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.063 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de 4-uurs grafiek was gisteren te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross wist te vormen. Niet veel later kon de Relative Strength Index (RSI) door de 50 breken als gevolg van de stijgende BTC koers.

De koers kon dus door de $9.800 en de 4-uurs 100-Moving Average (MA) breken. Een piek werd gevormd bij $10.298 vanaf waar bitcoin nu weer iets terugzakt. Op de 4-uurs grafiek ziet de situatie er als volgt uit.

De MACD toont dat het opwaartse momentum van de afgelopen 24 uur aan het afnemen is nadat het momentum begon af te vlakken na het bereiken van de high bij $10.298. Ook de RSI lijkt weer te dalen nadat het door de 50 heen kon breken. Op dit moment staat de RSI op 55.

Kijken we naar de dagelijkse grafiek dan is te zien dat het bear cross dat op 15 februari werd gevormd ook in stand blijft. De RSI bevindt zich daarnaast op 58 en zakt iets terug. Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijszones belangrijk om in de gaten te houden.

Op de korte termijn bevindt zich een weerstand bij $10.300 met daarboven een belangrijke weerstand bij $10.500. Mocht bitcoin weer terugzakken vanaf het huidige prijspunt dan zou de $9.800 nu mogelijk als steun kunnen fungeren. Mocht bitcoin nog verder terugzakken dan zou de $9.400 de volgende belangrijke support kunnen gaan vormen.