Bitcoin (BTC) is de afgelopen nacht flink in waarde gestegen nadat de BTC koers steun vond bij $9.700. Hiermee is de koers weer boven de $10.000 terechtgekomen en kon het dit keer de weerstand bij $10.400 testen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.355 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op 8 februari steeg bitcoin al eens boven de $10.000. Toen kon het echter niet verder klimmen dan $10.200 nadat de markt overbought raakte. Een correctie naar beneden bracht bitcoin weer onder de $10.000. Sinds eind januari vormt BTC echter een steile stijgende trendlijn waar het gisterochtend steun wist te vinden.

Dit zorgde voor een flinke stuiter opwaarts. Bitcoin kon weer door de $10.000 heen breken en steeg dit keer ook door de $10.200. Een high werd uiteindelijk gevormd op precies $10.400, waar zoals verwacht een weerstandszone ligt.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) na deze recente opwaartse beweging door de 50 is gestegen maar dit keer niet in het overbought gebied terecht is gekomen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat daarnaast een bull cross zien met een toenemend opwaarts momentum.

Zoomen we uit naar de dagelijkse tijdsframe dan toont ook hier de MACD een bull cross. De RSI op dit tijdsframe is echter het overbought gebied binnen gestegen en staat nu op 71. Na het bereiken van de trendlijn nam het handelsvolume daarnaast sterk toe.

Op dit moment is de $10.400 het grote obstakel. Mocht het de bulls lukken om de koers hier doorheen te stuwen dan ligt bij $10.800 mogelijk de volgende hindernis. Zakt de koers alsnog terug dan zou op dit moment de $9.800 een belangrijke support kunnen vormen. Hier bevindt zich ook de eerder benoemde stijgende trendlijn.