De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen uren weer een stukje verder terug gezakt nadat het eerder nog een opleving liet zien. Op dit moment lijkt BTC echter support te vinden met een vooral zijwaarts handelende koers en weinig volatiliteit. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.225 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te zien dat bitcoin na een mooie swing weer iets terug corrigeerde. Aanvankelijk leek de koers nog even support te vinden bij $7.287, waar de 200- en 100-uurs Moving Average (MA) zich bevinden. De BTC koers zakte uiteindelijk echter ook door deze support heen en daalde uiteindelijk terug naar de $7.200.

De bitcoin koers vond daar de afgelopen uren support en handelt sindsdien zijwaarts. De eerstvolgende weerstand voor de korte termijn ligt naar verwachting bij het prijsniveau van $7.300. De eerstvolgende belangrijke support onder de huidige supportzone ligt bij ongeveer $7.150.

4-uurs grafiek

De BTC koers bevindt zich op dit tijdsframe boven de 100-MA, die nog steeds op $7.200 ligt. De Relative Strength Index (RSI) is sinds de opleving op 29 december door de 50 gezakt en hier niet meer bovenuit gekomen. De RSI staat op de 4-uurs grafiek op dit moment op 44.

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont dat het neerwaartse momentum aan het afvlakken is. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de zijwaartse beweging die de koers de afgelopen uren heeft gemaakt.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek bevindt de RSI zich nog altijd onder de 50. De RSI zocht de afgelopen dagen het 50-niveau twee keer op maar kon hier allebei de keren niet overtuigend doorheen breken. De MACD toont op zijn beurt nog steeds een opwaarts momentum, al begint dit nu af te vlakken met de signaal- en MACD-lijnen die zich steeds dichter naar elkaar toe bewegen.