De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen twee dagen iets teruggezakt nadat het eerder nog uit leek te breken boven de $9.400. Gisterenmiddag vond bitcoin echter steun en kon de koers weer aardig stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.232 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Al sinds 28 januari handelt bitcoin onder de weerstand bij $9.400 nadat het eerder nog door de 200-dagen Moving Average (MA) en de $9.000 kon breken. De weerstand bij $9.400 blijkt dus sterk te zijn met als gevolg dat de bitcoin koers op 3 februari begon aan een stap terug.

Bitcoin zakte hiermee terug naar een low bij $9.078. Dit gebied bood zoals vier keer eerder steun waardoor bitcoin de afgelopen uren weer kon stijgen. Op de 4-uurs grafiek zijn door de nieuwe stijgingen mogelijk twee bullish signalen te zien.

Zo bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich op 48, een doorbraak door de 50 zou een bullish signaal zijn. De RSI op de 4-uurs grafiek zit sinds 28 januari in een neerwaartse trend maar kan nu dus mogelijk omkeren op dit tijdsframe. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat daarnaast een afnemend neerwaarts momentum zien. Mocht bitcoin verder stijgen dan zal ook op de MACD een bullish signaal te zien zijn in de vorm van een bull cross.

Op de dagelijkse grafiek is op basis van de momentum indicatoren niet echt een duidelijk plaatje te schetsen. Wel is te zien dat de koers mogelijk binnen een bull flag handelt, een bullish patroon. Mocht bitcoin de komende dagen aan de bovenzijde uit dit patroon breken dan ligt bij $9.400 het eerstvolgende obstakel.

Een doorbraak door dit prijsniveau zou de weg vrij maken naar de volgende weerstand bij $9.800. De belangrijkste support-zone blijft het prijsgebied waar de 200-dagen MA zich op dit moment bevindt. De 200-MA zou bij $8.800 steun kunnen bieden.