De koers van bitcoin (BTC) heeft een mooie 24 uur achter de rug. Gisteren was te zien dat bitcoin door de $7.800 heen kon breken maar weerstand ondervond bij het prijsniveau van $8.000. De bulls hebben de koers echter alsnog door kunnen drukken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.334 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur zien we dat BTC tot gisterenmiddag zijwaarts handelde, vlak boven de support bij $7.800. Rond 16:00 vond er een dip plaats die de koers aanvankelijk weer onder de $7.800 bracht waarmee het erop leek dat de koers weer de daling zou gaan inzetten. Het tegenovergestelde bleek uiteindelijk het geval te zijn.

De BTC koers begon namelijk een uur later aan een flink herstel. De stijging werd ingezet en de $8.000 werd gebroken. Een verdere versnelling zorgde ervoor dat de bitcoin koers de $8.400 aan kon tikken, waar het nu dus vlak onder handelt.

Kijkend naar de 4-uurs grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een versnellend opwaarts momentum, al bevindt de koers zich nu dus vlak onder de eerdergenoemde weerstand bij $8.400. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich bovendien in het overbought-gebied waarmee het mogelijk is dat de bulls wat kracht verliezen.

Ook op de dagelijkse grafiek toont de MACD een toenemend momentum. De RSI staat echter op het punt om de overbought-zone te betreden. Het is daardoor mogelijk dat de koers in deze prijszone consolideert of terugzakt richting de eerstvolgende support bij $8.000. Dit is ook ongeveer waar de 100-dagen Moving Average (MA) zich op dit moment bevindt. Mocht de bitcoin koers de komende uren alsnog boven de $8.400 uit kunnen breken dan ligt naar verwachting het volgende obstakel bij $8.700.

Zoomen we nog verder uit, naar de wekelijkse grafiek, dan is te zien dat de neerwaartse beweging op de MACD van de afgelopen weken aan het afvlakken is. Daarnaast staat de RSI op het punt door de 50 te breken. Wel is het volume nog relatief laag vergeleken met de voorgaande weken.