De afgelopen 24 uur zat bitcoin (BTC) op een kleine dip na in een lichte uptrend. Gisteren was nog te zien dat de bitcoin koers flink kon stijgen en zelfs bijna de $7.000 kon bereiken. Op dit moment lijkt bitcoin dus langzaamaan weer richting dit prijsniveau te klimmen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.320 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Het koersverloop van het afgelopen etmaal was enigszins saai. Er waren geen grote koersschommelingen zoals die eergisteren te zien waren. Wel is er dus een lichte opwaartse trend te zien die bitcoin langzaam naar de eerstvolgende weerstandszone bij $6.400 brengt.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) zich nog in het bullish gebied bevindt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) zou op zijn beurt bij verdere stijgingen een bull cross kunnen gaan worden. Een overduidelijke richting van de koers lijkt er op dit moment echter niet te zijn op basis van de indicatoren op dit tijdsframe.

De dagelijkse grafiek begint er daarnaast ook weer wat bullisher uit te zien. Zo heeft de MACD een bull cross bevestigd. De RSI klimt weer richting de 50 en bevindt zich op het moment van schrijven op 41.

De weg omhoog zal naar verwachting niet zonder slag of stoot gaan. Bij $6.400 ligt het eerste obstakel dat al meerdere keren voor flinke weerstand heeft gezorgd. Hierboven zal de $6.800 mogelijk een hindernis kunnen gaan vormen. Omlaag kan bij $5.800 steun gevonden worden in de vorm van een stijgende trendlijn die zich de afgelopen dagen heeft kunnen vormen.

De groene cijfers die bitcoin op dit moment laat zien zijn ook te zien bij de meeste altcoins. Zo staat ethereum (ETH) 2,9 procent in de plus en is daarmee nu $134,90 waard. Ripple’s XRP (XRP) stijgt met 2,4 procent naar een waarde van $0,1601. Ten slotte staat bitcoin cash (BCH) ruim 5 procent in de plus en is daarmee nu $225,70 waard. Hiermee is BCH een van de grootste stijgers van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.