De bitcoin (BTC) koers leek gisteren nog steun te vinden bij de 200-dagen Moving Average (MA)Later op de dag zakte bitcoin hier alsnog doorheen waarmee de koers weer aan is gekomen bij de support bij $8.500. Op het moment van schrijven wordt bitcoin voor $8.529 verhandeld op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren handelde de BTC koers nog vlak onder de $8.800, echter kwam het niet tot een uitbraak boven dit prijsniveau. In de loop van de dag zakte bitcoin verder terug. Afgelopen nacht kwam bitcoin aan bij de support bij $8.500 waar het steun vond en weer licht kon herstellen. Nu is bitcoin echter opnieuw aangekomen bij deze support.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) uit het oversold gebied is geklommen en in een lichte opwaartse trend zit, terwijl de koers dus een dalende beweging maakt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) heeft daarnaast een bull cross gevormd.

De situatie op de dagelijkse grafiek blijft vrijwel gelijk aan die van gisteren. De RSI toont een neerwaartse trend en staat op dit moment op 36. De MACD toont een neerwaarts momentum dat iets af lijkt te nemen. De situatie blijft daardoor onzeker op dit tijdsframe.

Op dit moment is het prijsniveau van $8.500 een belangrijke support-zone. Zakt bitcoin hier doorheen dan kan bij $8.300 steun gevonden worden, hier bevindt zich op dit moment de 100-dagen MA. De $8.800 blijft net als gisteren het eerstvolgende weerstandsgebied.

De rest van de cryptomarkt toont vooralsnog een dalende beweging. Zo zakt ethereum (ETH) 3,5% in waarde waarmee de grootste altcoin nu $220 waard is. Ripple’s XRP (XRP) zakt 3,1% in waarde en is $0,2316 waard. Bitcoin cash (BCH) ziet een daling van 1,5% en is nu $313 waard. Ook litecoin (LTC) toont op dit moment een daling en zakt 2,5% terug. LTC komt hiermee op een waarde van $58,9 te staan.