De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur de neerwaartse trend waarin het al langere tijd in zit, voortgezet. Het kwam hierdoor weer aan bij de support bij $7.000 welke het tot nu toe nog lijkt te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.056 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek is duidelijk te zien dat bitcoin al langere tijd in een neerwaartse trend zit. Sinds 4 december vormt de koers daarnaast een dalende trendlijn waar het al meerdere keren weerstand ondervond. 

Na op 14 december deze trendlijn aangetikt te hebben, zakte de koers in een snelle beweging terug naar de $7.000, waar support gevonden werd. Uiteindelijk testte het dit prijsniveau drie keer, echter bevindt BTC zich op dit moment nog steeds vlakbij dit prijsniveau. 

Met de naderende dalende trendlijn blijft de kans bestaan dat BTC op korte termijn ook door de $7.000 zal zakken. In dat geval is de $6.800 een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden, dit is namelijk de eerstvolgende belangrijke support op de weg naar beneden. 

4-uurs en dagelijkse grafiek

Op 4-uurs grafiek ziet het plaatje er niet veel beter uit. Zo toont de Relative Strength Index (RSI) nog de lage waarde van 36 waarmee het erop lijkt dat de bears nog steeds de overhand hebben. Bovendien is er op de MACD een neerwaartse trend te zien, wat mogelijk een signaal kan zijn voor verdere dalingen.

Ook op de dagelijkse grafiek is het plaatje enigszins bearish. De RSI staat laag op 36 en de MACD staat op het punt een nieuwe bearish cross-over te maken. Verdere dalingen vanaf hier blijven daardoor nog steeds mogelijk.