Afgelopen nacht heeft de bitcoin (BTC) koers opnieuw een grote beweging gemaakt. Bitcoin zakte in eerste instantie nog ver terug maar kon vervolgens een belangrijke weerstand testen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.515 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren handelde bitcoin vrijwel de hele dag boven de $7.400, een prijsniveau dat lange tijd als weerstand fungeerde. Na de uitbraak boven dit prijsniveau zakte BTC gisteren rond het middag uur terug, maar kon het support vinden bij $7.400. Tegen het einde van de dag werd de support opnieuw getest.

Dit keer zakte de koers er doorheen, met een flinke daling tot gevolg. Een low werd uiteindelijk gevormd bij $7.312 waarna de bulls om de hoek kwamen. Zij drukten de prijs vervolgens een stuk hoger dan waar bitcoin gisteren handelde.

In 4 uur tijd steeg de bitcoin koers van de eerdergenoemde low naar een high van $7.580. Zoals verwacht is de weerstand daar sterk waardoor de koers weer iets terugzakte en op het huidige prijsniveau aankwam.

Kijkend naar de uurlijkse grafiek zien we dat de $7.600 voor nu dus de eerstvolgende weerstandszone is. Een doorbraak door dit prijsniveau zal naar verwachting niet makkelijk gaan. Bitcoin kon hier voor het laatst eind november bovenuit stijgen, echter zakte de koers toen na een aantal uren alsnog weer terug. Mocht de stijgende trendlijn die de koers nu vormt standhouden dan zal bitcoin de $7.600 vroeg of laat opnieuw gaat testen.

Mocht de koers toch terug zakken dan is het prijsniveau van $7.400 belangrijk om in de gate te houden, hier kan eventueel support gevonden worden. Zakt de koers hier ook doorheen dan is de $7.300 het volgende prijsniveau om in de gaten te houden.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) zich nog altijd in het bullish gebied bevindt. Daarnaast blijft de bullish cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) ook intact. Op de dagelijkse grafiek is de RSI door de recente stijgingen door de 50 gebroken, een bullish signaal, en toont de MACD een toenemend momentum.