De bitcoin (BTC) koers kon gisteren een flinke stap omhoog zetten en zodoende de weerstandszone bij $9.400 testen. Tot een uitbraak kwam het toen echter niet, bitcoin bleef de afgelopen 24 uur onder dit prijsniveau handelen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.338 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was te zien hoe bitcoin de $9.000 kon breken. Dit ging niet zonder slag of stoot. BTC kwam in de ochtend bij dit prijsniveau aan maar kon pas in de avond uitbreken waarna de koers naar de volgende weerstand kon versnellen.

Nadat bitcoin bij $9.400 aankwam maakte het een aantal bewegingen naar beneden. De BTC koers maakte zo nu en dan swings van $9.400 naar $9.200 maar kon wel standhouden boven dit prijsniveau.  Op de 4-uurs grafiek was de situatie overbought waarmee het niet onverwachts is dat bitcoin niet direct door kon stomen door de $9.400.

De afgelopen uren kon de bitcoin koers weer aardig stijgen nadat de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek uit het overbought-gebied was gezakt. Op dit moment staat de RSI op 67. Daarnaast staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt om een bear cross te vormen waarmee het onduidelijk blijft wat de koers gaat doen.

Op de dagelijkse grafiek heeft de MACD juist een bull cross gevormd en staat de RSI nog steeds stevig in het bullish-gebied op 68. Mocht het de bulls lukken om de $9.400 te breken dan ligt bij $9.800 het volgende obstakel.

Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan kan op de kleinere tijdsframes mogelijk bij $9.200 steun gevonden kunnen worden. Daaronder ligt bij $9.000 de volgende belangrijke supportzone.

Gisteren was te lezen dat de inwoners van de Zwitserse stad Zermatt nu hun belasting kunnen betalen met bitcoin. De gemeente van de plaats werkt hiervoor samen met Bitcoin Suisse. Zermatt is nu de tweede plaats waar in Zwitserland de belasting met de cryptocurrency betaald kan worden.