Na de uitbraak boven de $9.000 op 5 maart ondervond de bitcoin (BTC) koers de afgelopen 24 uur meerdere malen weerstand bij $9.175. Als gevolg van de consoliderende koers blijven bullish signalen op de dagelijkse grafiek vooralsnog uit. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.100 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen 24 uur. De koers kon na de uitbraak boven de $9.000 naar de $9.175 stijgen, maar sloeg daar al gauw weer af naar beneden. Support werd gevonden bij $9.000 waarna de koers weer kon stijgen. Uiteindelijk vond de BTC koers nog eens twee keer weerstand. Sinds gisternacht daalt de koers weer na voor de derde keer weerstand tegen te zijn gekomen.

Op de 4-uurs grafiek bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich nog altijd in het bullish gebied, wel zit de RSI in een neerwaartse trend. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat daarnaast zien dat het opwaartse momentum de afgelopen uren is afgenomen. Een bear cross is hierdoor een mogelijkheid.

De afgelopen dagen leken er op de dagelijkse grafiek mogelijk bullish signalen bevestigd te gaan worden. Zo kwam de RSI steeds dichtbij de 50, echter blijft een doorbraak van de 50 vooralsnog uit doordat de koers dus weerstand blijft vinden bij de $9.175. Ook de bevestiging van een bull cross op de MACD blijft uit.

Gezien de huidige situatie van de bitcoin koers zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. De $9.175 blijft voor nu het belangrijkste weerstandsniveau. Hier bevindt zich op dit moment ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Mocht bitcoin de komende 24 uur alsnog uit weten te breken dan zou de $9.300 met daarop de 50-dagen MA het volgende obstakel kunnen vormen. De $9.000 is op dit moment de eerstvolgende supportzone.