Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) door een aantal belangrijke weerstandszones heen kon breken. Tot een explosieve uitbraak kwam het op dat moment echter niet. Op dit moment heeft de bitcoin koers moeite met de weerstand bij $6.800. De huidige prijs waarvoor bitcoin op cryptocurrency exchange verhandeld wordt is $6.663.

De BTC koers doorbrak gisteren de weerstand bij $6.400 en steeg vervolgens naar het volgende obstakel bij $6.800. Deze weerstand blijkt op dit moment nog een brug te ver te zijn. Bitcoin handelt sinds gisterochtend vlak onder dit prijsniveau en tot nu toe hebben er twee tests plaatsgevonden met beide keren een afwijzing tot gevolg.

Op de 4-uurs grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend opwaarts moment. Mocht bitcoin de komende uren niet verder kunnen stijgen dan zou een bear cross op de MACD tot de mogelijkheden behoren. De Relative Strength Index (RSI) op dit tijdsframe staat nog in het bullish gebied, maar zit wel sinds gisterochtend in een neerwaartse trend.

Op de dagelijkse grafiek is op de MACD nog een toenemend opwaarts momentum te zien. De RSI, die de afgelopen dagen in een opwaartse trend zit, kon de afgelopen dag niet echt dichter bij de 50 komen. Verdere stijgingen zijn nodig om een bullish signaal op de RSI te kunnen bevestigen.

Op dit moment blijft de $6.800 het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. Dit prijsniveau testte BTC dus al twee keer, na de laatste test zakte bitcoin aardig terug. Mocht bitcoin verder terugzakken dan zou de $6.400 nu als support kunnen fungeren. Hieronder ligt bij $6.240 de 4-uurs 100-Moving Average (MA) die steun zou kunnen bieden.