De cryptomarkt heeft gisteravond flink in waarde kunnen stijgen nadat vrijwel alle cryptocurrencies grote stijgingen realiseerden. Zo ook bitcoin (BTC), dat gisteren eerder op de dag ook al flink kon stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.660 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De bitcoin koers steeg onlangs door de weerstandszone bij $8.400 maar kon niet meteen doorstomen naar de volgende weerstandszone bij $8.700. Na het grootste deel van de ochtend zijwaarts te hebben gehandeld, kwam daar om ongeveer 15:00 verandering in.

Bitcoin kon namelijk opnieuw stijgen waarmee de $8.700 deze keer wel bereikt werd. Een high werd neergezet bij $8.900 vanaf waar de BTC koers een retrace maakte. Op dit moment bevindt bitcoin zich dus vlak onder de weerstand bij $8.700 maar lijkt nu weer iets omhoog te bewegen.

Kijkend naar de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) na de recente stijging diep in het overbought-gebied kwam te staan met een daling van de koers tot gevolg. Door die daling is de RSI nu weer op 68 komen te staan waarmee het dus uit het overbought-gebied is gezakt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een licht afnemend momentum als gevolg van deze retrace.

Op de dagelijkse tijdsframe ziet het plaatje er mogelijk bullish uit. Zo bevindt de RSI zich op 66 nadat het gisteren nog dicht in de buurt van de 70 kwam. Er lijkt dus weer wat ruimte te zijn voor stijgingen nu bitcoin weer iets is teruggezakt. De MACD op de dagelijkse grafiek toont daarnaast een toenemend opwaarts momentum waarmee het bull cross die op 2 januari werd gevormd intact blijft.

Voor de bulls is het nu zaak om de koers weer boven de $8.700 te krijgen. Mocht dit lukken dan ligt het volgende grote obstakel bij $9.000. In de situatie dat de BTC koers verder terugzakt dan zal de $8.400 mogelijk support kunnen bieden.