De bitcoin (BTC) koers lijkt een stuiter van de support-zone bij $7.200 te hebben gemaakt nadat er eerder al signalen waren dat de neerwaartse trend aan het afvlakken was. Na een opwaartse beweging kwam BTC echter sterke weerstand tegen waarna het weer iets terugzakte. Toch blijven een aantal signalen bullish.

Uurlijkse grafiek

Na het bereiken van de low van $7.075 op cryptocurrency-exchange Coinbase, is de BTC koers in een lichte opwaartse trend terecht gekomen. Hiermee lijkt de support-zone bij $7.200 het te hebben gehouden. Echter heeft de koers een aantal grote obstakels op zijn weg omhoog liggen.

Zo steeg de bitcoin koers gisteren aan het eind van de middag in een snelle beweging naar de $7.299, waarna de koers weer net zo hard naar beneden zakte. Bij de $7.300 ligt dus mogelijk een significante weerstand. 

Voor de korte termijn is dit daarom het belangrijkste obstakel voor de bulls. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een verder herstel richting de $7.400 betekenen. Mocht de bitcoin koers de komende uren toch weer terugzakken dan zo de $7.200 mogelijk support kunnen bieden.

4-uurs grafiek

Op de hogere tijdsframe zit de MACD nog altijd in een opwaartse trend met redelijk momentum, een bullish signaal. De Relative Strength Index (RSI) wist echter niet door de 50 heen te breken.

Nadat de RSI tot vlak onder de 50 wist te stijgen, vlakte de opwaartse beweging af waarna het zich vlak onder de 50 zijwaarts voortbewoog. Op dit moment staat de RSI op 47. Mocht de RSI de komende uren de 50 alsnog doorbreken dan zou dit een bullish signaal zijn.

Op de dagelijkse grafiek zit de MACD ook nog altijd in een opwaartse trend, al lijkt het momentum niet al te hoog te zijn. De RSI staat daarentegen nog laag op 39.