De bitcoin (BTC) koers handelde gedurende de kerst zijwaarts met weinig actie. Gisteravond kwam daar even verandering in, met de BTC koers die even flink steeg en zo een belangrijk weerstandsniveau kon testen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.175 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na bereiken van de $7.600 op 23 december was de richting van de koers in de dagen erna vooral zijwaarts. Wel zat de koers in een lichte neerwaartse trend waarvan op 25 december een low werd bereikt bij $7.118. Vervolgens kon bitcoin weer enigszins stijgen.

Gisteravond vond zelfs even een kleine opleving plaats welke de prijs flink omhoog drukte. Zo kon de BTC koers van ongeveer $7.191 naar een high van $7.432 stijgen. Daar was de weerstand echter te sterk en werd bitcoin afgeslagen. De bitcoin koers bevindt zich daarmee weer in het prijsgebied waar het zich voor de opleving bevond.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) lange tijd onder de 50 stond en na de opleving even boven dit niveau kon uitbreken. Dit leidde uiteindelijk niet tot een verdere versnelling van de koers waarmee de RSI nu weer onder de 50 is gedoken.

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) zit nog altijd in een dalende trend op dit tijdsframe, nadat het op 24 december een bearish cross-over vormde. Ook na de opleving van gisteravond blijft deze cross-over gewoon intact.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe zit de MACD juist nog in een opwaartse trend nadat een bullish cross-over werd gevormd op 18 december. Het momentum van deze opwaartse beweging lijkt echter af te nemen gezien de steeds kleinere afstand tussen de signaal- en MACD-lijnen.

De RSI bevindt zich op de dagelijkse grafiek nog altijd onder de 50 en lijkt de afgelopen paar dagen in een neerwaartse trend te zitten. De neerwaartse trend waarin bitcoin al langere tijd vastzit lijkt zich dus voort te zetten.