De technische indicatoren toonden gisteren een aantal bullish signalen en de bitcoin (BTC) koers heeft uiteindelijk flink kunnen stijgen. Bitcoin kon zelfs bijna de weerstand bij $6.500 testen. Kortom, een ongekende stijging in tijden van grote onzekerheid. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.372 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Sinds de dump op 13 maart handelde bitcoin onder de weerstandszone tussen $5.400 en $5.500. De richting was de afgelopen daarmee horizontaal, wel vormde BTC een stijgende trendlijn met steeds iets hoger wordende lows. Gisteren aan het begin van de middag kon bitcoin uitbreken. Het gevolg was een snelle stijging.

De bulls konden bitcoin in de loop van de middag flink omhoog drukken. Een high werd uiteindelijk aan het eind van de avond gevormd bij $6.441 op Coinbase. Bij dit prijsniveau lijkt voor nu weerstand te liggen en bitcoin handelt hier dan ook al een aantal uren vlak onder.

Op de 4-uurs grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een opwaartse trend. De Relative Strength Index (RSI) is daarnaast door de 50 gebroken en toont tevens een duidelijke opwaartse trend. Bij verdere stijgingen zou de RSI echter in het overbought gebied terecht kunnen gaan komen.

Ook op de dagelijkse grafiek begint het er steeds iets beter uit te zien. De MACD staat op het punt om een bull cross te vormen en de RSI zit nog steeds in een opwaartse trend en nadert langzaamaan de 50.

Gezien de huidige situatie is de $6.500 op dit moment het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. Mocht bitcoin hier doorheen weten te breken dan zal bij $6.800 het volgende obstakel gevonden kunnen worden. Gelet op de technische indicatoren op de 4-uurs grafiek is het echter mogelijk dat bitcoin op dit punt consolideert of zal consolideren na een uitbraak boven de $6.500.