De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een aantal flinke koersbewegingen gemaakt. Gisteren handelde bitcoin nog vlak onder de weerstandszone bij $6.500 maar kon daar in de loop van de ochtend bovenuit breken. Deze stijging bleek echter niet duurzaam en bitcoin corrigeerde uiteindelijk weer terug omlaag. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.142 op cryptocurrency exchange Coinbase.

BTC bevond zich 24 uur geleden dus nog onder de $6.500, maar rond 09:00 in de ochtend vond een doorbraak plaats. Binnen ongeveer drie uur tijd steeg de koers naar een piek van $6.990. Op de lagere tijdsframes raakte de markt echter overbought en een correctie naar beneden volgde.

Uiteindelijk zakte bitcoin gedurende de dag gisteren naar een low van $5.657. Daar kon BTC enigszins herstellen en terug stijgen boven de $6.000. Sinds gisteravond handelt bitcoin rond het huidige prijsniveau.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) heel kort in het overbought gebied terecht kwam. Daar zakte het dus al snel weer uit. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont hiermee een afnemend opwaarts momentum. Mogelijk zal het bull cross dat op 14 maart werd gevormd overgaan in een bear cross.

Op de dagelijkse grafiek heeft de recente opwaartse beweging, ondanks de correctie naar beneden, gezorgd voor een bull cross. De RSI kon echter nog niet verder stijgen en de 50 testen, deze staat nu op 39.

Gezien de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. Bij $6.500 ligt voor nu het dichtstbijzijnde weerstandsniveau. Hierboven vormt de $6.800 de volgende hindernis. Bij $5.500 kan mogelijk steun gevonden worden in het geval dat bitcoin verder terugzakt. Hier bevindt zich een stijgende trendlijn en de 4-uurs 50-Moving Average (MA).