De afgelopen dagen leek bitcoin (BTC) wat te kunnen consolideren, maar tot een herstel kwam het vooralsnog niet. De bitcoin koers zakte vanochtend juist opnieuw verder terug waarmee het weer onder de $5.000 terecht is gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $4.850 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur waren opnieuw relatief volatiel. Gisteravond steeg bitcoin nog even naar de $6.000, wat mogelijk te maken had met het nieuws dat de Amerikaanse centrale bank geld in de economie zal gaan pompen. Deze stijging bleek echter van korte duur. Een uur na deze stijging zette BTC namelijk de daling in. Voor nu lijkt het erop dat bitcoin steun kan vinden bij $4.800.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) al langere tijd op het randje van het oversold gebied beweegt. Als gevolg van de recente daling kwam de RSI opnieuw in het oversold waarna BTC nu weer heel iets lijkt te herstellen. Het opwaartse momentum op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) neemt steeds verder af en een bear cross wordt hiermee steeds waarschijnlijker.

Op de dagelijkse grafiek verandert er weinig. De RSI staat nog altijd in het oversold gebied. Daarnaast blijft het bear cross op de MACD intact maar neemt het neerwaartse momentum wel heel iets af. Op de wekelijkse grafiek is een bearish signaal te zien, de koers is namelijk vorige week onder de 200-weken Moving Average (MA) gesloten.

Gezien de huidige situatie van de bitcoin koers zijn de volgende prijsniveaus belangrijk. De $4.800 lijkt vooralsnog steun te bieden. Mocht deze steun breken dan zou de koers verder terug kunnen dalen naar de $4.400. Een sterke beweging zou plaats kunnen vinden in het geval de beurzen vandaag weer hevig reageren op de door de wereldwijde overheden genomen maatregelen omtrent het coronavirus.