De bitcoin (BTC) koers steeg de afgelopen dagen flink maar kon uiteindelijk niet door de $7.600 heen breken. Een correctie volgde die bitcoin weer terug naar het support-niveau bracht waar het voor de opleving lang vlak onder handelde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.387 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe bitcoin vanaf het prijspunt bij $7.600 de daling heeft ingezet. Gisteren, rond 23:00, kwam de koers aan bij $7.300 waar het support vond. Na een aantal uren vlak boven dit prijsniveau te hebben gehandeld, leek het er even op dat BTC door deze support heen zou zakken.

Na een korte beweging onder de $7.300, met een low bij $7.220, begon BTC weer te stijgen waarmee het op het huidige prijsniveau belandde. Het prijsgebied tussen $7.200 en $7.300 blijft hiermee het dichtstbijzijnde support-niveau.

4-uurs en dagelijkse grafieken

Op de 4-uurs grafiek is de beweging vanaf het $7.600-punt een meer directe beweging naar de $7.200, waar het dus support vond met een flinke stuiter tot gevolg. De Relative Strength Index (RSI) vond met de stuiter van de koers, support bij de 50 en blijft dus boven deze waarde staan.

De 4-uurs 100-Moving Average (MA) bevindt zich op dit moment op $7.200 welke daar eventueel voor support kan zorgen. Op dit moment bevindt de BTC-koers zich daarnaast zowel boven de 200- en 100-MA.

Op de dagelijkse grafiek zijn een aantal bullish signalen te zien. Zo bevindt de RSI zich vlak boven de 50 na dit niveau onlangs te hebben doorbroken. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast ook vandaag weer een versnelling in het momentum. Hiermee blijft de bullish cross-over die op 18 december werd gevormd, nog steeds intact.