De bitcoin (BTC) koers kon gisteren licht stijgen en kon zodoende de weerstand bij $9.800 testen. Tot een uitbraak kwam het helaas niet. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.620 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren waren er op de 4-uurs grafiek twee potentiële bullish signalen te zien. Zo stond de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt om een bull cross te vormen en naderde de Relative Strength Index (RSI) de 50. Een bevestiging van deze signalen bleef echter uit en nu handelt de BTC koers dus weer in een lichte neerwaartse trend nadat het de weerstand bij $9.800 kon testen.

Op de 4-uurs grafiek blijft de situatie dus enigszins onzeker. Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat het neerwaartse momentum volgens de MACD ook vandaag weer wat versnelt. De RSI nadert op zijn beurt de 50. Mocht de RSI door de 50 heen zakken dan zou dit een bearish signaal zijn.

Ondanks de neerwaartse trend van de afgelopen dagen blijft de trend voor de langere termijn opwaarts. Zo is op de wekelijkse grafiek het bull cross nog intact en bevindt de RSI zich nog in de bullish zone op 58. Ook op de maandelijkse grafiek kan de situatie als bullish opgevat worden, met een bull cross op de MACD en de RSI die onlangs door de 50 is gebroken.

Ten slotte is op CoinMarketCap te zien dat het grootste deel van de cryptomarkt de bewegingen van bitcoin volgt. Zo verandert er weinig aan de prijs van ethereum (ETH), dat 0,15% in de min staat en nu $259,50 waard is. De enige stijger in de top 10 is op dit moment litecoin (LTC). Litecoin kon 3,7% in waarde stijgen en is nu $74,30 waard.