De afgelopen 24 uur is de bitcoin (BTC) koers opnieuw iets gestegen en zodoende werd de weerstand bij $6.800 opnieuw getest. Maar net als de voorgaande dagen kaatste bitcoin hier opnieuw af. Op de dagelijkse grafiek is er daarnaast een bearish signaal te zien. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.706 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

24 uur geleden handelde bitcoin ongeveer bij $6.600. In de loop van de dag vond er een lichte stijging plaats die de BTC koers naar de weerstand bij $6.800 bracht. Heel even kon bitcoin hier bovenuit stijgen en een piek bereiken van $6.880. Een verdere uitbraak bleef echter uit en de koers zakte als gevolg weer terug.

Hiermee blijft bitcoin dus onder de weerstand bij $6.800 handelen. De afgelopen dagen testte BTC deze weerstand al zes keer wat erop duidt dat de bulls een flinke klus te klaren hebben willen zij de koers door dit obstakel heen drukken.

Op de 4-uurs grafiek gaat de zijwaartse richting van de koers gepaard met een afnemende Relative Strength Index (RSI). Vooralsnog staat de RSI nog in het bullish gebied. De koers nadert daarnaast de stijgende trendlijn die sinds 13 maart wordt gevormd. Mocht bitcoin de huidige richting voortzetten dan zou deze trendlijn vandaag bereikt worden.

Zoomen we uit dan is op de dagelijkse grafiek te zien dat de 50-Moving Average (MA) op het punt staat om door de 200-MA te breken. Dit noemt men ook wel een ‘Death Cross’. Dit is een bearish signaal en zou dus een teken kunnen zijn dat bitcoin moeite zal hebben om verder door te stijgen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont vooralsnog een opwaarts momentum, echter lijkt dit nu af te vlakken.

Op dit moment lijkt de prijszone tussen $6.800 en $7.000 sterke weerstand te bieden. Het zal vandaag interessant worden om te zien of de stijgende trendlijn standhoudt of dat de koers er doorheen zakt. Deze trendlijn bevindt zich ongeveer bij $6.650.