De bitcoin (BTC) koers daalde eergisteren plotseling flink. De grootste cryptocurrency op de markt verloor hierdoor bijna $900 in waarde in enkele minuten tijd. Na een periode van zijwaarts handelen toont bitcoin nu een lichte opwaartse trend. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.696 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De enorme duikvlucht van bitcoin, eergisteren, bracht de koers terug onder de $10.000. Een low werd uiteindelijk bij $9.280 gevormd, vanaf waar de koers weer iets kon herstellen. De rest van de dag handelde BTC zijwaarts met nog een enkele test van de support bij $9.400 rond het eind van de middag, gisteren, waar tevens de 4-uurs 200-Moving Average (MA) zich bevindt.

Na de test van de support lijkt bitcoin nu weer licht te stijgen. Zo staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek op het punt om een bull cross te vormen en nadert de Relative Strength Index (RSI) de 50 weer.

Op de dagelijkse grafiek is echter nog te zien dat het neerwaartse momentum volgens de MACD nog aan het versnellen is. Wel is te zien aan de candle van gisteren dat de bulls flink wat koopdruk konden veroorzaken in het prijsgebied van $9.400, wat als bullish signaal gezien kan worden.

Gezien de huidige stand van zaken zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. De eerstvolgende weerstand ligt naar verwachting bij $9.800. Vervolgens kan de 4-uurs 100-MA bij $9.900 voor weerstand zorgen. Verder omhoog kan de BTC koers mogelijk weerstand ondervinden bij $10.150. Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan zal de $9.400 een belangrijke support vormen. Hier bevindt zich namelijk ook de 4-uurs 200-MA.

Gisteren is er weer een nieuwe column van Thom gepubliceerd op SATOS! Deze keer legt hij uit waarom hij bitcoin de meest waardevolle vorm van geld vindt die we ooit hebben gehad. Benieuwd? Lees dan hier zijn column “Waarom bitcoin het ultieme spaarmiddel is.”