De afgelopen uren is de bitcoin (BTC) koers vlak onder de weerstandszone bij $10.400 blijven handelen. Op dit moment handelt bitcoin echter vlak boven dit prijsniveau. Tot een overtuigende uitbraak is het nog niet gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.431 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De bitcoin koers zakte eerder deze week nog terug onder de $10.000, maar kon toen steun vinden bij de stijgende trendlijn die de BTC koers sinds eind januari vormt. Het gevolg was een flinke stuiter waarmee de koers in een snelle beweging de $10.400 kon testen. Hier handelde BTC de uren erop vlak onder met steeds hogere lows.

Bitcoin handelt op dit moment dus vlak boven de $10.400 maar van een uitbraak is nog geen sprake. Wel kon bitcoin weer een nieuwe yearly high neerzetten op precies $10.500. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) op 70 staat en zich dus op het randje van het overbought gebied bevindt. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend opwaarts momentum. Wel blijft het bull cross op dit moment nog intact.

Zoomen we uit naar de dagelijkse grafiek dan is te zien dat de RSI zich op dit tijdsframe al in het overbought gebied bevindt. De MACD toont echter nog een toenemend opwaarts momentum. De komende uren wordt mogelijk al duidelijk of bitcoin door de $10.400 heen kan breken.

Mocht dit de bulls lukken dan ligt het eerstvolgende target bij $10.600. Hierboven kan weerstand gevonden worden bij de $10.800. Zakt de koers alsnog terug dan kan eventueel steun gevonden worden bij de dalende trendlijn die zich op dit moment ongeveer bij $9.900 bevindt.

Ook bij de altcoins zijn de afgelopen dagen mooie stijgingen waar te nemen. Zo kon ethereum (ETH) naar een nieuw hoogtepunt voor 2020 stijgen nadat het dit jaar met maar liefst 95% in waarde kon stijgen.