De bitcoin (BTC) koers stoeit al sinds 29 januari met het weerstandsgebied bij $9.400. Bitcoin handelt hier sindsdien vlak onder maar leek gisteren aan het eind van de middag uit te kunnen breken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.342 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de uurlijkse grafiek is te zien dat BTC sinds 29 januari drie keer heeft geprobeerd de $9.400 te doorbreken. Gisteren om 19:00 brak bitcoin uiteindelijk door en kon het een high neerzetten van $9.564. Al gauw zakte de koers echter weer terug onder de $9.400.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) de afgelopen dagen een aantal keren in het overbought-gebied terechtkwam. Door de zijwaartse richting van de koers de afgelopen dagen zakte de RSI echter weer uit dit gebied. De RSI staat hiermee nu op 59 en dus nog in het bullish gebied. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormt op dit moment een bear cross, wat mogelijk een signaal kan zijn dat de koers verder terugzakt of verder blijft consolideren.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat de RSI, ondanks de recente opwaartse beweging, niet overbought is geworden. Het bull cross op de MACD is daarnaast nog intact, wel neemt het momentum iets af.

Doordat de koers weer terug onder de $9.400 is gezakt, blijft dit prijsniveau het eerstvolgende obstakel voor de bulls. Mocht het hen de komende uren lukken de bitcoin koers door te drukken dan zal er voor de korte termijn waarschijnlijk weerstand bij $9.570 liggen, de high van de recente opwaartse beweging.

Omlaag kijkend is te zien dat bij verdere dalingen de BTC koers steun kan vinden bij $9.200. Hier vond de koers al drie keer eerder steun de afgelopen dagen. Bovendien bevindt de 100-uurs Moving Average (MA) zich ongeveer op dit prijsniveau.

Vanochtend was op Nieuws.SATOS te lezen dat de Amerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang meer regulering wil voor cryptocurrencies. Hij stelt in een interview met Bloomberg dat het voor hem een prioriteit is om duidelijke en transparante regels op te zetten.