De bitcoin (BTC) koers zat sinds de prijsrally van 3 januari in een lichte opwaartse trend. Het handelde vlak onder de weerstand bij $7.400, welke BTC twee keer testte. Afgelopen nacht testte de bitcoin koers dit prijsniveau voor de derde keer met voor de bulls het gewenste resultaat. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.468 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de uurlijkse grafiek is te zien dat de koers al een tijdje moeite had om door de $7.400 heen te breken. Zodoende vormde het een stijgend driehoekspatroon. Afgelopen nacht kon het aan de bovenzijde van deze formatie uitbreken. Vanaf ongeveer $7.368 steeg de koers binnen een aantal uren naar een high van $7.488. Sindsdien consolideert de BTC koers weer in het huidige prijsgebied.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dan de Relative Strength Index (RSI) boven de dalende trendlijn, die in de update van gisteren werd benoemd, is uitgebroken. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) dat het opwaartse momentum juist weer iets is toegenomen, waar het de afgelopen dagen juist een afname signaleerde.

Nu de bitcoin koers boven de $7.400 is uitgebroken, ligt het volgende obstakel bij de $7.600. Hier heeft BTC al sinds eind november niet meer overtuigend bovenuit kunnen breken. In totaal testte de koers deze weerstand zo’n zes keer. Kortom, de $7.600 zal naar verwachting sterke weerstand bieden.

Op de dagelijkse grafiek tonen de RSI en MACD daarnaast bullish signalen. De RSI kon door de recente uitbraak boven de 50 uitbreken en de MACD toont een toenemend opwaarts moment. Mocht de koers alsnog terugzakken dan zal de $7.400 nu mogelijk support bieden. Verder naar beneden liggen de 4-uurs 200- en 100-Moving Average-lijnen op ongeveer $7.235 die tevens support kunnen bieden.