De bitcoin (BTC) koers handelt nog altijd vlak onder de weerstandszone bij $9.800. Het kon dit prijsniveau de afgelopen 24 uur een aantal keren testen maar tot een uitbraak kwam het niet. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.751.

De afgelopen 24 uur testte de koers de $9.800 ongeveer vier keer. Op de 4-uurs grafiek kwam de Relative Strength Index (RSI) daarmee een aantal keren in het overbought-gebied terecht waarna de koers weer iets terugzakte. Nu de koers al een tijdje zijwaarts handelt, zakt ook de RSI nu langzaamaan terug.

De RSI op de 4-uurs grafiek bevindt zich echter nog wel in het bullish gebied en toont op dit moment een niveau van 62. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast dat het afnemende opwaartse momentum over is gegaan in een bear cross.

Ook op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI tegen het overbought-gebied aanhinkt. Bij verdere stijgingen zou de RSI in dit gebied terechtkomen waarmee de kans op een verdere consolidatie of correctie toe kan nemen. De MACD toont op zijn beurt geen duidelijk op- of neerwaarts momentum.

Op dit moment verandert er vrijwel niets aan de situatie; de dichtstbijzijnde weerstand blijft het prijsniveau van $9.800. Mocht het de bulls lukken om de koers door te drukken dan zal bij $10.400 de eerstvolgende hindernis liggen.

Bij een correctie zou de $9.400 een belangrijke steun kunnen zijn. Op de langere termijn blijft de 200-dagen Moving Average (MA) de belangrijkste support. Die kan bij ongeveer $8.850 steun bieden.

Met een stijgende bitcoin koers worden steeds meer analisten een vooraanstaande figuren uit de crypto-wereld bullish. Zo ook Thomas Lee, medeoprichter en hoofd onderzoek van Fundstrat Global Advisors. Hij verwacht dat BTC in de komende 6 maanden met maar liefst 200% in waarde kan stijgen.