Gisteren waren er een aantal bullish signalen waar te nemen op de 4-uurs en dagelijkse grafieken van de bitcoin (BTC) koers. Deze signalen bleken een voorbode te zijn van flinke stijgingen, met bitcoin (BTC) die twee belangrijke weerstanden heeft kunnen doorbreken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.879 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin zakte gisteren nog door de support bij $7.400 maar kon vervolgens goed herstellen. Zodoende steeg de BTC naar het belangrijke weerstandsniveau bij $7.600, waar het een aantal uren vlak onder bleef handelen.

Na ongeveer twee pogingen lukte het de bulls uiteindelijk om 23:00 gisteravond om de koers door de $7.600 te drukken. Dit veroorzaakte een versnelling waardoor BTC verder door kon stijgen richting de volgende belangrijke weerstand bij $7.800.

Ook deze weerstand bleek geen partij te zijn voor de bulls. Al met al heeft de stijging ervoor gezorgd dat bitcoin binnen drie uur tijd van $7.575 naar $8.000 kon stijgen. Vlak na het bereiken van deze high is de koers echter weer iets teruggezakt, al bevindt het zich nog steeds boven de nu support bij $7.800.

Dat de koers nu consolideert past in het plaatje dat op de 4-uurs grafiek te zien is. Daar staat de Relative Strength Index (RSI) namelijk in het overbought-gebied, wat een signaal kan zijn dat de bulls kracht aan het verliezen zijn na deze snelle opwaartse beweging. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont echter nog altijd een versnellend momentum.

Zoomen we iets uit dan zien we op de dagelijkse grafiek de RSI in een duidelijke opwaartse beweging zitten. De RSI staat op dit moment op 63, waarmee het zich dus nog niet in het overbought-gebied bevindt. De MACD toont tevens op dit tijdsframe een versnellend opwaarts momentum.

Op dit moment ligt de eerstvolgende hindernis voor de bulls bij $8.000. Dit is het prijspunt waar de recente rally zijn high neer kon zetten. Zakt de koers verder terug dan kan de $7.800 nu mogelijk support bieden.