Gisteren waren op de 4-uurs grafiek al een aantal mogelijke bullish signalen te zien. In de loop van de dag kon de bitcoin (BTC) koers aardig herstellen en kon het zodoende weer boven de $8.800 uitkomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.815 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur was de richting van de BTC koers eigenlijk alleen maar opwaarts. Op 1 maart bevond bitcoin zich nog vlak onder de support bij $8.500, maar door het recente herstel kon bitcoin weer terug boven dit prijsniveau stijgen om uiteindelijk gistermiddag boven de $8.800 uit te breken. Een high werd gevormd bij $8.973 op Coinbase.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) gisterochtend door de 50 kon breken. Daarnaast bleef het bull cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) intact. Na de flinke stijging lijkt de koers nu een stap terug te zetten. Zo toont de MACD een afnemend opwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek kon de RSI weer wat stijgen, deze bevindt zich nu op 41. De MACD toont nog altijd een afnemend neerwaarts momentum en zou de komende dagen een bull cross kunnen gaan vormen, mits de koers de stijging vasthoudt.

Voor nu zijn de volgende prijsniveaus belangrijk. De $8.800 is op dit moment de eerstvolgende supportzone. Zakt BTC hier doorheen dan kan de 200-dagen Moving Average (MA) bij $8.727 steun bieden. Omhoog vormt de $9.000 op dit moment de volgende hindernis. Hierboven ligt bij $9.400 een belangrijk obstakel.

Naast bitcoin staan ook de meeste altcoins in de plus. Zo staat ethereum (ETH) bijna 3% in de plus waarmee het naar een waarde van $228 kan stijgen. Ripple (XRP) staat 1,6% in de plus en is $0,2353 waard. Ten slotte is te zien dat bitcoin cash (BCH) mooi kon stijgen. BCH staat 4% in de plus en is daarmee nu $330,80 waard.