Twee dagen geleden kon de bitcoin (BTC) koers door de $9.400 heen breken en versnellen richting de $9.800. Hier handelt bitcoin sindsdien vlak onder. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.771 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de uurlijkse grafiek is te zien dat bitcoin na de eerste test van de weerstand bij $9.800 even terugzakte. Vervolgens kon de koers opnieuw de $9.800 testen. Weer bleek de weerstand hier echter te sterk. In totaal hebben de bulls het tot nu toe drie keer geprobeerd.

Zoomen we uit naar de 4-uurs grafiek dan is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) na de tweede test van de $9.800 in het overbought-gebied terechtkwam. De koers zakte vervolgens weer terug waarmee de RSI op dit moment op 71 staat. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een afnemend opwaarts momentum.

Ook op de dagelijkse grafiek staat de RSI op het randje van het overbought-gebied. Bij verdere stijgingen zou de RSI overbought raken waarmee de kans op een correctie of verdere consolidatie toe zou nemen. Met de recente stijgingen blijft de steile opwaartse trendlijn, die bitcoin sinds 2 januari vormt, wel intact.

Mocht de koers worden afgewezen bij de $9.800 en verder terugzakken dan zal de $9.400 de belangrijkste support-zone vormen. Hieronder kan de $8.800, waar de 200-dagen Moving Average (MA) zich bevindt, steun bieden.

Omhoog kijkend zal bij een doorbraak van de $9.800 pas bij $10.400 sterke weerstand gevonden kunnen worden. Ook de $10.000 zou eventueel weerstand kunnen bieden aangezien dit een belangrijke psychologische grens kan zijn. Of het uiteindelijk daadwerkelijk tot een uitbraak komt is op basis van de hierboven genoemde factoren onzeker.