Bitcoin (BTC) is in de nacht van 24 september op 25 september flink onderuit gegaan. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kwam hiermee in de onderste regionen van het $8.000 gebied terecht. Verdere dalingen zijn op dit moment nog niet uitgesloten.

Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $8.470 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met ruim 13% in waarde te zijn gedaald. De plotselinge daling volgt kort op de lancering van Bakkt en Binance.US. 

Analisten denken dat de lancering van Bakkt er iets mee te maken kan hebben. De verwachtingen waren namelijk hoog, alleen bleef het effect grotendeels uit. Dit zou ertoe hebben kunnen hebben geleid dat beleggers massaal hun BTC verkochten nadat de verwachte stijgingen uitbleven.

Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstand voor bitcoin bij $9.000. De bitcoin koers moet hierboven uit zien te breken om weer terug richting de volgende weerstand bij $9.400 te kunnen stijgen. Gezien het momentum van de afgelopen 24 uur is het echter mogelijk dat bitcoin verder daalt. 

De eerstvolgende support voor bitcoin ligt bij $8.200. Een doorbraak van dit niveau kan de koers verder omlaag drukken richting de $8.000 en $7.500. Voor nu lijkt het er echter op dat de koers stand kan houden boven de support van $8.200 en vlakbij de weerstand van $8.500.