Sinds de correctie op 19 januari, die bitcoin (BTC) weer onder de $9.000 bracht, is de richting van de koers zijwaarts geweest. Nu nadert echter een spannend moment aangezien de bitcoin koers is aangekomen bij de support-lijn van een stijgend trendkanaal. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.624 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

BTC maakte de afgelopen 24 uur een aantal kleine prijsschommelingen. Zo tikte het de eerder genoemde support-lijn een aantal keer aan maar over het algemeen was de richting zijwaarts. Na de afgelopen 24 uur horizontaal te hebben gehandeld, komt BTC nu aan bij de support-lijn van het stijgend trendkanaal waar bitcoin sinds 6 januari in zit.

Het wordt hierdoor spannend om te zien of bitcoin zal beginnen te stijgen zodra het hier aankomt, of dat bitcoin aan de onderzijde uitbreek. Dit laatste zou ervoor kunnen zorgen dat de koers een flinke stap terug kan gaan doen.

Mocht dit gebeuren dan ligt voor de korte termijn de eerstvolgende supportzone bij $8.400. In de situatie dat bitcoin hier doorheen zakt dan zou de $8.000 met daaronder de 50-weken Moving Average (MA) op $7.900 mogelijk support kunnen bieden.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) iets afneemt en nu op 62 staat. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast dat het opwaartse moment dat op 2 januari inzette, bijna volledig weg is. Hierdoor wordt het extra spannend wat de koers gaat doen de komende uren.

Mocht bitcoin toch gaan stijgen dan blijft de $8.800 het belangrijkste weerstandsniveau. Zoals we de afgelopen weken hebben gezien had BTC hier eerder al grote moeite om doorheen te komen.