Nadat de bitcoin (BTC) koers de afgelopen dagen niet door de weerstand bij $10.500 heen wist te breken, is de koers weer onder de $10.000 terecht gekomen. Op dit moment handelt bitcoin vlakbij een belangrijk support-niveau. Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $9.776 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin kon twee dagen geleden nog steun vinden bij $9.800 waarna de koers weer even kon stijgen. Al snel zette BTC echter weer de daling in. Gisteren aan het eind van de middag werd een low gevormd bij $9.612. De koers kon echter in de uren erna weer herstellen boven de $9.800.

Dat herstel bracht bitcoin echter niet weer terug boven de $10.000. De BTC koers begon in plaats daarvan opnieuw te dalen. Mogelijk wordt de komende uren al duidelijk of de support bij $9.800 het deze keer wel houdt.

Op de 4-uurs grafiek blijft het bear cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD), dat op 13 februari werd gevormd, intact. Het neerwaartse momentum is de afgelopen uren echter wel afgenomen, blijkt op basis van de MACD. De Relative Strength Index (RSI) staat daarnaast op een niveau van 39.

Op de dagelijkse grafiek heeft de MACD een bear cross gevormd en nadert de RSI de 50. Mocht de koers de komende dagen verder terug zakken dan zal de RSI een bearish signaal afgeven zodra het door de 50 zakt. In dat geval zullen de volgende prijsniveaus belangrijk zijn.

Mocht bitcoin door de $9.800 heen zakken dan zal de volgende support bij $9.400 gevonden kunnen worden. Hier vlak onder bevindt zich daarnaast de 4-uurs 200-Moving Average (MA). Stijgt bitcoin weer dan ligt bij $10.400 de eerstvolgende weerstandszone.

Uit gegevens van de Chinese zoekmachine Baidu en Google blijkt dat de interesse in Bitcoin in de wereld weer aan het toenemen is. Daarnaast zou ook het aantal Bitcoin-wallets met meer dan 1 BTC aan het toenemen zijn. Dit kunnen positieve signalen zijn voor het vertrouwen in de cryptocurrency.