De bitcoin (BTC) koers heeft ondanks de bullish signalen op de 4-uurs grafiek gisteren nog niet echt kunnen stijgen ten opzichte van gisteren. Wel zocht bitcoin de afgelopen 4 uur de $7.400 op, echter kwam het daar te sterke weerstand tegen en zakte de koers alsnog weer terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.305 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur bewoog de BTC koers zich zijwaarts voort nadat het op 27 december nog even flink terugzakte. Om 9 uur vanochtend begon bitcoin aan een korte opleving die de koers uiteindelijk tot een high van $7.356 drukte op Coinbase. Vervolgens zakte de koers weer terug waarmee BTC zich nu weer in de buurt van de $7.300 bevindt.

4-uurs grafiek

Op 27 december vormden de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en Relative Strength Index (RSI) een aantal bullish signalen. Zo was op de MACD een bullish cross-over te zien en de RSI steeg door de 50, wat tevens een bullish signaal kan zijn.

Tot verdere stijgingen kwam het helaas (nog) niet, beide bullish signalen zijn nog wel intact. Hiermee blijft het prijsniveau bij $7.400, een weerstand, op dit tijdsframe nog steeds belangrijk om in de gaten te houden.

Op de 4-uurs grafiek bevindt de BTC koers zich boven de 4-uurs 50-, 100- en 200-Moving Average (MA) lijnen. De 50- en 200-MA bevinden zich op dit moment bij $7.270 en zouden daar support kunnen bieden in het geval van een nieuwe daling.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe is de situatie nog niet heel erg verandert in vergelijking met gisteren. Wel is te zien dat de RSI weer heel iets is gestegen en zich nu vlak onder de 50 bevindt. Op dit moment is de RSI 49,63 waar deze gisteren nog 49,47 was. Mocht de RSI de komende dagen door de 50 breken dan zou dit nog een bullish signaal zijn.