Gisteren bereikte de bitcoin (BTC) koers de support bij $6.800 waarna de richting van BTC vooral zijwaarts was. Echter was het gisteren aan het begin van de middag opnieuw raak en vielen er weer rake klappen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.637 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

Uurlijkse grafiek

Op 16 december vanaf het eind van de avond tot aan 17 december begin van de middag handelde bitcoin zijwaarts, vlak boven de support bij $6.800. Echter zakte de koers uiteindelijk alsnog door de support heen waardoor een versnelling richting de volgende support plaatsvond.

Uiteindelijk werd een low gevormd bij $6.556, vlak boven de support bij $6.500, vanaf waar het een kleine stuiter terug naar $6.700 maakte. Van een herstel is echter nog geen sprake aangezien de koers vervolgens weer terug zakte richting de $6.500.

Voor nu blijft de eerstvolgende belangrijke support de $6.500. Mochten de bears door weten te drukken dan kan de koers verder terug zakken richting de supportzone bij $6.350 en $6.000. Mocht dit gebeuren dan zal de $6.500 mogelijk als weerstand fungeren. Met de huidige prijs is het eerstvolgende obstakel voor de bulls de $6.800.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) zich nog steeds in het oversoldgebied bevindt. Het is dan ook mogelijk dat de BTC koers voor een tijdje consolideert, echter toont de korte opleving en daling van een aantal uren geleden aan dat de bears nog steeds de overmacht hebben.

De MACD zit op zijn beurt nog steeds in een duidelijke neerwaartse trend, echter lijkt het momentum van deze trend iets af te nemen nu de signaallijn en de MACD-lijn weer langzaamaan naar elkaar toe beginnen te bewegen.