Nadat de bitcoin (BTC) koers op 29 december nog tot een high van $7.531 kon stijgen op cryptocurrency-exchange Coinbase, is het de bulls niet meer gelukt om het opwaartse momentum voort te zetten. De koers zat als gevolg daarvan de afgelopen dagen in een neerwaartse trend. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.118 op Coinbase.

Terugblikkend op het koersverloop zien we een dalende bitcoin koers. De koers kon het prijsniveau van $7.600, waar een belangrijke weerstand ligt, niet meer testen. In plaats daarvan ging het juist op zoek naar de support-zone die rondom $7.150 ligt.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek lijken de bears de overhand te hebben. Zo staat de Relative Strength Index (RSI) op 38. De RSI zit daarnaast sinds 23 december in een neerwaartse trend. Toen zakte het uit het overbought-gebied en uiteindelijk ook door de 50.

De bearish cross-over op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) is nog altijd intact. Deze cross-over werd op 30 december gevormd, na de laatste high van $7.531. Al met al lijkt het momentum op dit tijdsframe dus neerwaarts te zijn.

Voor nu is de $7.000 de eerstvolgende support. Bitcoin handelt op dit moment op de 100-uurs Moving Average (MA) en zou, wanneer het door dit support-gebied heen zakt, op zoek kunnen gaan naar de $7.000.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek handelt de koers onder de dagelijkse 200- en 100-MA. Daarnaast staat de RSI nog altijd onder de 50. De RSI leek de voorgaande dagen een aantal keren boven de 50 uit te gaan breken, wat een bullish signaal zou zijn geweest. Tot die uitbraak kwam het echter niet.

De MACD op de dagelijkse grafiek staat daarnaast op het punt om een bearish cross-over te maken. De afgelopen dagen kon bitcoin iets stijgen waarmee de MACD een opwaartse beweging kon maken. Het momentum van deze beweging nam de afgelopen dagen echter langzaam af.