Bitcoin (BTC) handelde gisteren voor het grootste deel van de dag vlak onder de $7.500. Een poging van de bulls om de koers boven dit prijsniveau uit te laten breken dreigde dan ook te gebeuren. Aan het eind van de middag vond die poging plaats met voor de bulls niet het gewenste resultaat. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.345 op cryptocurrency-exchange Coinbase

Uurlijkse grafiek

Rond 16:00 leek het er even op dat de koers uit zou gaan breken boven het weerstandsniveau rondom $7.500. De koers steeg namelijk voor een korte tijd flink in waarde en bereikte zodoende een high van $7.659. Deze koersbeweging bleek echter niet duurzaam, met een correctie tot gevolg.

Deze correctie bracht BTC weer onder de $7.400 en de 200-, 100- en 50-uurs Moving Average (MA) met een uiteindelijke low van $7.262 op Coinbase. Sindsdien is de BTC koers wel weer iets hersteld en handelde het de afgelopen uren in een lichte opwaartse trend. 

Zoomen we iets uit dan zien we dat de bitcoin koers sinds eind november in een symmetrische driehoek zit. Bitcoin bevindt zich op dit moment op de supportlijn van dit patroon na de afgelopen drie dagen vlak onder de weerstandslijn te hebben gehandeld. Bitcoin blijft op dit moment nog binnen dat driehoekspatroon handelen.

4-uurs grafiek

Gisteren was al te lezen dat de MACD aangaf dat het momentum af leek te nemen en dat een bearish cross-over mogelijk was. Na de recente daling onder de support bij $7.400 heeft die bearish cross-over plaatsgevonden en is de Relative Strength Index (RSI) onder de 50 gedoken, beiden bearish signalen. Bitcoin bevindt zich daarnaast op dit moment op de 4-uurs 100-MA. 

Mocht bitcoin binnen het driehoekspatroon blijven handelen dan zou de koers vandaag weer aankomen bij de $7.400. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een nieuwe test van de weerstandslijn van ditzelfde patroon tot gevolg hebben. Deze bevindt zich op dit moment ongeveer bij $7.500. Een uitbraak aan de bovenzijde kan een stijging richting de $8.000 inhouden, maar een uitbraak aan de onderzijde kan voor een versnelling richting de $7.000 zorgen.