Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur flink in waarde toegenomen. Zo wist de BTC koers boven de gisteren benoemde dalende trendlijn uit te breken, en kon ook een belangrijke weerstandszone worden gebroken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.508 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen dagen handelde bitcoin in een lichte dalende trend, vlak boven de support-zone bij $8.000. Na deze trendlijn meerdere malen getest te hebben, lukte het de bulls uiteindelijk rond 1 uur vannacht om de koers uit te laten breken.

Een versnelling richting de eerstvolgende weerstandszone bij $8.400 volgde. Ook deze weerstandszone werd zonder al te veel moeite gebroken waarmee bitcoin een high neer kon zetten bij $8.590 op Coinbase.

Gisteren was te zien op de 4-uurs grafiek dat de Relative Strength Index (RSI) in een lichte dalende trend zat. De RSI kon echter standhouden boven de 50 en bleef daardoor in het bullish gebied staan. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toonde daarnaast gisteren nog een bear cross. Het gevolg was echter slechts een kleine daling. Ongeveer om 1 uur vannacht bevestigde de MACD een bull cross. Na de recente stijging is de RSI nu wel in het overbought-gebied komen te staan, met mogelijk een periode van consolidatie of een kleine retrace tot gevolg. Dit hoeft echter niet per se zo te zijn.

Zoomen we uit dan zien we op de dagelijkse grafiek een beetje hetzelfde beeld. De RSI bevindt zich in het bullish gebied maar is hier nog niet overbought. De MACD toont daarnaast een toenemend opwaarts momentum. Het volume op Coinbase waarmee deze beweging is ingezet, is overigens relatief gezien laag, al is de dag nog jong. Hier kan dus de komende uren nog verandering in komen, zeker wanneer de Amerikaanse markt wakker wordt.

Waar bitcoin nu weerstand lijkt te ondervinden, bij de high van $8.590, ligt overigens de weerstandslijn van een dalend trendkanaal. Bitcoin zit al sinds juni 2019 in dit trendkanaal en een uitbraak uit dit kanaal kan een flinke versnelling veroorzaken. De weerstand in dit gebied is naar verwachting echter sterk.